Abun Sui Anyit bersama masyarakat Ulu Bakun

Abun Sui Anyit bersama masyarakat Ulu Bakun
Bukti Resolusi yang telah dihantar secara serahan tangan kepada Penguasa Jabatan Tanah dan Servei Kapit.

MENCARI PENYELESAIAN MASALAH TANAH NCR BAGI PENDUDUK LEBU KULIT

MENCARI PENYELESAIAN MASALAH TANAH NCR BAGI PENDUDUK LEBU KULIT
SELEPAS DIALOG BERSAMA JABATAN HUTAN SARAWAK

Saturday, June 19, 2010

OHHH BEGITU RUPANYA KERJA TAIB/BN SARAWAK??

Pembongkaran terbaru, kekayaan Taib dan keluarga mencecah Ratusan Juta.

Kalau dikira gaji Taib dalam semua Jawatan yang pernah disandang dari mula terlibat dengan politik sampai kini, TIDAK MUNGKIN jumlah nya mencecah jumlah yang tersenarai dalam pembongkaran ini. Jumlah harta negeri Sarawak di Kanada hasil "kerja" Taib/BN ini wajar dikembalikan kepada RAKYAT Sarawak dan kesalahan "menggelapkan" kekayaan milik rakyat Negeri Sarawak ini wajar diHUKUM.

Taib dan wakil Barisan Nasional (BN) sengaja membiarkan rakyat miskin supaya mengemis daripada BN. Ini tidak mungkin akan berkesan lagi. Rakyat sudah celik dan bijak.

Mungkin inilah harta negeri Sarawak dicuri dan dibawa oleh Taib lari ke Kanada. Kalau benar pembongkaran ini, bermakna Taib tidak patriotik terhadap negeri dan negara ini. Lebih mementingkan kekayaan diri sendiri dan keluarga berbanding menolong dan menjalankan tugas sebagai wakil rakyat. Harapkan pagar, pagar makan padi.

Rakyat diperas dengan "Politics of Development" : Kontrak kerajaan disapu dan diambil semua, Tanah Rakyat dirampas oleh Taib/BN melalui Syarikat-Syarikat, Tanah NCR rakyat di tepi Sungai ditenggelamkan oleh polisi Taib/BN menggunakan pembinaan 12 Dam / Empangan. Buldoz sahaja tanpa kebenaran rakyat.

Mungkin banyak lagi yang "tersembunyi" dicuri oleh Taib/BN dari pengetahuan rakyat. Wakil rakyat BN yang lain nampaknya terus bersekongkol dengan perbuatan khianat Taib ini. Walau baik dan alim seseorang wakil rakyat BN, kalau masih bersekongkol dengan dengan Taib untuk memperkaya diri dan keluarga dengan merampas hak rakyat, maka JAHAT LAH juga perbuatan wakil rakyat tersebut.

Kalau dah tahu kisah "pencurian" wang rakyat ini oleh Taib, wakil-wakil rakyat BN yang merasakan diri baik dan bersih dan tidak mahu TERPALIT dengan perbuatan Taib dan keluarganya ini, harus menjauhkan diri dari Taib dan WAJIB mengistihar tidak mencuri kekayaan Negeri Sarawak bersama Taib. Istiharkan ketidakterlibatan anda kepada rakyat.

Istiharkan diri sebagai wakil rakyat yang tidak terlibat dengan KELUAR dari BN. Kalau mahu lebih "jantan" lagi RESIGN atau LETAK JAWATAN sebagai YB/Ahli Dewan. Biar diadakan pilihanraya di kawasan anda yang resign.

Perbuatan khianat ini tidak boleh diterima dan wajar DIHUKUM oleh RAKYAT. Nantikan hari penghukuman oleh RAKYAT SARAWAK.

Klik disini untuk pembacaan lanjut.

1 comment: