Abun Sui Anyit bersama masyarakat Ulu Bakun

Abun Sui Anyit bersama masyarakat Ulu Bakun
Bukti Resolusi yang telah dihantar secara serahan tangan kepada Penguasa Jabatan Tanah dan Servei Kapit.

MENCARI PENYELESAIAN MASALAH TANAH NCR BAGI PENDUDUK LEBU KULIT

MENCARI PENYELESAIAN MASALAH TANAH NCR BAGI PENDUDUK LEBU KULIT
SELEPAS DIALOG BERSAMA JABATAN HUTAN SARAWAK

Thursday, July 1, 2010

TAIB MAHMUD DILAPOR KE SURUHANJAYA PENCEGAHAN RASUAH (SPRM)

Hari ini saya terbaca mengenai Ketua Menteri Sarawak Taib Mahmud telah dilaporkan ke Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Laporan dibuat kerana mempersoalkan kekayaan Taib Mahmud sekeluarga yang mencecah Ringgit Malaysia (RM) 3 Billion (RM3,000,000,000.00). Sila Klik.

Seperti biasa, SPRM dipersoalkan ketelusan, kebebasan dan keberanian mereka menyiasat penyelewengan yang dibuat oleh kononnya mereka yang mengakui "pemimpin utama" Negeri dan Negara, termasuk Taib.

Patutkah Taib Mahmud dan konco-konco Barisan Nasional (BN) diberi peluang untuk terus menerajui kepimpinan Negeri Sarawak pada masa depan jika laporan ini tidak disiasat dengan telus, bebas dan berani? Patutkah calon-calon yang bersekongkol menggunakan Lambang BN (Dacing) dipilih atau diundi pada pilihanraya akan datang?

LAYAKKAH MEREKA CALON-CALON BN UNTUK DIPILIH LAGI?

Ini baru yang kita dapat lihat atau terbongkar. Yang tidak terbongkar mungkin lebih banyak!

Sama seperti di Filipina, kalau parti yang memerintah tidak bertukar dari Parti Ferdinand Marcos kepada kuasa rakyat pimpinan Corazon Aquino, rakyat tidak akan tahu kekayaan Negeri/Negara Filipina yang DIGELAPKAN/DICURI oleh Presiden diktator Ferdinand Marcos masa itu.

Justeru, kekayaan Negeri/Negara yang digelapkan oleh pemimpin Barisan Nasional tertentu, konco-konco dan kroni-kroni mereka hanya dapat dibongkar semuanya jika RAKYAT menukar parti pemerintah dari BN kapada Pakatan Rakyat (PR). Contoh di Selangor Wang yang digelapkan Bekas Menteri Besar Khir Toyo dibongkar oleh kerajaan Pakatan Rakyat di sana.

Agensi - agensi kerajaan di bawah Kerajaan Barisan Nasional telah dirosakkan oleh BN. Itulah sebab agensi seperti SPRM, Polis, Mahkamah dan yang lain berkenaan telah diragui ketelusan dan kebebasan mereka.

Oleh itu, kalau rakyat nak tahu semua kebobrokan Barisan Nasional, Pilihlah Calon Pakatan Rakyat dalam pilihanraya akan datang.

Kuasa Undi Rakyatlah yang akan MEMBONGKARKAN SEMUA WANG RAKYAT YANG MUNGKIN TELAH DIGELAPKAN OLEH Taib dan kroni-kroninya.

RAKYAT dan PENGUNDI tiada pilihan lain untuk membongkarkan semua ini, kecuali GANTIKAN Kerajaan Barisan Nasional dengan Kerajaan Pakatan Rakyat dulu, barulah Kerajaan Pakatan Rakyat pilihan RAKYAT yang baru akan MENYIASAT DAN MEMBONGKAR SEMUA "kekayaan" Taib dan kroni-kroninya.

Hentikan rampasan dan penggelapan wang rakyat. Masa untuk Perubahan di Sarawak. Rakyat HAKIM sebenar. Sila Klik.

Bacaan lanjut mengenai "kekayaan Taib": Klik di sini.

Nampaknya satu persatu "kekayaan" Taib dibongkar!! Satu lagi di Amerika Syarikat. Sila klik.

Bacaan lanjut. Kenapa terhegeh-hegeh nak sokong Taib lagi??

No comments:

Post a Comment